Vrijwilliger tijdens logeerweekend

Trefwoorden:
computer, gezelschap, vervoer, verzorging
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Vrijwilliger tijdens logeerweekend

Wij bieden ontwikkelingsgerichte zorg aan mensen met een verstandelijke beperking gecombineerd met autisme en/of NAH. Voor ons logeerhuis in Sumar zoeken wij een vrijwilliger die om de twee weken in het weekend een paar uur kan meedraaien als vrijwilliger.

Wie zijn wij?
Wij hebben een zorgboerderij in Kollumerzwaag waar wij door de week van maandag t/m vrijdag dagbesteding aanbieden aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking gecombineerd met autisme en/of NAH/psychische hulpvraag. Wij werken door de week met een vaste begeleider die er van maandag t/m vrijdag is. Eigen regie, zeggenschap en onze christelijke identiteit zijn onze belangrijkste kenmerken. Keuzevrijheid en zelf kunnen meedenken op welk niveau dan ook vinden wij erg belangrijk. Zo is het voor deelnemers die dit willen ook mogelijk om bij ons onderwijs op maat te volgen en zo erkende certificaten (zoals bijvoorbeeld een bosmaaiercertificaat) in de praktijk te halen in hun eigen tempo.

In Sumar bieden we logeeropvang aan een vaste groep van 4 volwassen deelnemers van rond de 40 jaar die om de twee weken bij ons komt logeren. Het is een leuke hechte groep met hun eigen specifieke hulpvragen. Naast de vaste momenten van het weekend (zoals bijvoorbeeld de eetmomenten) vinden we het belangrijk dat deelnemers mee mogen denken over de invulling van het weekendprogramma. Zo zijn de weekenden ook ingericht. Dat betekend ook dat niet iemand steeds zijn zin krijgt maar soms ook moet meebewegen met de ander.
Je draait als vrijwilliger mee naast een professionele begeleider die het hele weekend aanwezig is. Voorbeelden van weekendactiviteiten waar wij de hulp van een vrijwilliger goed kunnen gebruiken zijn: mee naar gezamenlijke activiteiten zoals de bios, ergens koffie drinken, rondje lopen, spelletje met een deelnemer etc.

Wat vragen we van jou?
Integriteit
Om de twee weken een paar uur beschikbaar tijdens het weekend. Het weekend start vrijdagmiddag 17.00 uur t/m zondagmiddag 17.00 uur.
Rijbewijs
In het bezit van een auto
Geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
Stevig in je schoenen
Christelijke identiteit
Wat bieden wij jou?
Enthousiast team
Platte organisatie
Mogelijkheden om veel te leren en gebruik te maken van intern scholingsaanbod
Vrijheid om je functie in te vullen
Reiskostenvergoeding.

Mocht je geïnteresseerd zijn of je hebt nog aanvullende vragen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We horen graag van je!

aangepast: 10 september 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.